ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

04.10.2012Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών pdf το οποίο αρνείται ότι έχει παραλάβει την πρόταση των 600 δις.

04.10.2012Εσωτερικό έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος pdfτο οποίο ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί απάτης. Στις 14.10.2013 δημοσιεύθηκε το παραπάνω έγγραφο σε άρθρο της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ” με τίτλο “Πόρισμα – κόλαφος για τους… εθνοσωτήρες των 600 δισ. $”. Ο κ. Αρτέμης Σώρρας μήνυσε το “ΕΘΝΟΣ” και την Τράπεζα της Ελλάδοςpdf

04.10.2012 – Μήνυση του βουλευτή κ. Άδωνη Γεωργιάδη εναντίον των κ.κ. Αρτέμη Σώρρα και Εμμανουήλ Λαμπράκη, για διασπορά ψευδών ειδήσεων με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ξεσηκωμό των πολιτών και την παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Συντάγματος.
Το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά (Αρ. απόφασης 67650/13 pdf) και τους δύο κατηγορούμενους και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι επειδή, από την ακροαματική διαδικασία και τα αναγνωσθέντα έγγραφα δημιουργήθηκαν στο δικαστήριο υπόνοιες για την τέλεση αδικημάτων από τρίτα πρόσωπα (Κυβέρνηση, πολιτικά πρόσωπα) αποφασίστηκε, να διαβιβαστεί η δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνήσει την τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

02.11.2012Επιστολή Προέδρου της Βουλής pdf μετά από ένα ακόμη εξώδικο που εστάλει στις 02.11.2012.

03.11.2012Επιστολή Υπουργείου Οικονομικών pdf μετά από ένα ακόμη εξώδικο που εστάλει στις 02.11.2012.

8.11.2012 – Η Βουλή ψηφίζει το 3ο Μνημόνιο!!!!

Το Υπουργείο Οικονομικών και οι υπηρεσίες του δεν έχουν απαντήσει ακόμη μέχρι σήμερα!!! Εάν δεν δώσουν απάντηση είναι τουλάχιστον ύποπτοι αν όχι ένοχοι.


ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί έξι (6) αναφορές / ερωτήματα / Α.Κ.Ε. (αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων) στη Βουλή των Ελλήνων στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

  • Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής site οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν προφορικά στη Βουλή (στις αναφορές) ή γραπτά (στις ερωτήσεις) σε διάστημα είκοσι πέντε (25) ημερών από την κατάθεση της αναφοράς ή της ερώτησης.
  • Οι Υπουργοί οφείλουν επίσης μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την παραλαβή της σχετικής Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων, είτε να απoστείλουν στη Boυλή τα ζητoύμενα έγγραφα, είτε να αναφέρουν τoυς λόγoυς για τoυς oπoίoυς η κατάθεση όλων ή oρισμένων, ειδικά κατoνoμαζόμενων, δεν είναι δυνατή.

Σημειώστε πως ΟΛΟΙ παραπέμουν στο Υπουργείο Οικονομικών.
Μέχρι σήμερα όμως το Υπουργείο Οικονομικών αγνοεί τους Έλληνες Βουλευτές και δεν απαντά!


16.10.2012 – Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητάει ενημέρωση pdf από τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας το οποίο αφορά στην οικονομική βοήθεια ομογενών προς το Ελληνικό Κράτος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών απαντά στις 2/11/2012 pdfκαι αναφέρει οτι δεν του έχει υποβληθεί κάποια τέτοια πρόταση και οτι αν υποβληθεί θα την διαβιβάσει στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά μετά από 3 μήνες, στις 9/1/2013, pdf ότι δεν μπορεί να απαντήσει γιατί η αναφορά δεν περιέχει συγκεκριμένο αίτημα ή παράπονο ενός ή περισσοτέρων πολιτών σύμφωνα με το άρθρο 125 του κανονισμού της Βουλής!

23.11.2012 – Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητάει ενημέρωση pdf από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την από 8/11/2012 εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του κ. Αρτέμη Σώρρα κατά της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Πρωθυπουργός απαντά pdf μέσω του Υπουργού Επικρατείας κ. Σταμάτη ο οποίος  παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών για ενημέρωση!

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει απαντήσει ακόμη μέχρι σήμερα!

18.12.2012 – Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητάει ενημέρωση pdf από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την από 17/10/2012 εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του κ. Αρτέμη Σώρρα κατά της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει αναρμόδιο pdf και παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει απαντήσει ακόμη μέχρι σήμερα!

12.02.2013 – Οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Γαβριήλ Αβραμίδης και κ. Ιωάννης Δημαράς ζητούν να ενημερωθούν απο τον Υπουργό Οικονομικών, pdf σχετικά με την ανακίνηση του θέματος των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, και το ζήτημα της προσφοράς για την εξαγορά του δημοσίου χρέους.

Συγκεκριμένα ζητούν:

  1. Ποιά είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Οικονομικών, σε ότι αφορά συνολικά το θέμα των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής;
  2. Ποιά είναι η αλήθεια, γύρω από την φερόμενη ως προσφορά 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την εξαγορά του δημοσίου χρέους της χώρας;
  3. Πως αντιμετωπίζει το Υπουργείο, όσα καταμαρτυρούν οι μηνυτές της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητή της κ. Προβόπουλου;

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει απαντήσει ακόμη μέχρι σήμερα!

22.02.2013 – Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αφού δεν έλαβε καμμία ουσιαστική απάντηση για ζητάει ενημέρωση για εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του κ. Αρτέμη Σώρρα pdf κατά της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών και για την εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του κ. Αρτέμη Σώρρα κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, επανέρχεται με νέα επερώτηση ζητώντας ενημέρωση για την πρόταση δανειοδότησης της χώρας από τον κ. Αρτέμη Σώρρα. Απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Δημοσίας Τάξεως.

Ο Πρωθυπουργός απαντά pdf μέσω του Υπουργού Επικρατείας κ. Σταμάτη ο οποίος αναφέρει ότι αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Δημοσίας Τάξεως.

Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως δηλώνει αναρμόδιο pdf και παραπέμπει στα συνερωτώμενα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει αναρμόδιο pdf και παραπέμπει στα συνερωτώμενα υποουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Δημοσίας Τάξεως.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει pdf οτι δεν του έχει υποβληθεί κάποια τέτοια πρόταση  και ότι αν υποβληθεί θα την διαβιβάσει στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει απαντήσει ακόμη μέχρι σήμερα!

21.10.2013 – Ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Παύλος Χαϊκάλης ζητάει  από τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης να ενημερωθεί pdf και να του κατατεθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με την εγκυρότητα ή μη των ισχυρισμών του κ. Σώρρα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει αναρμόδιο pdf και παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει απαντήσει ακόμη μέχρι σήμερα!

03.10.2014 – Οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές Ημαθίας και Αχαΐας αντίστοιχα κ.κ. Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και Γεώργιος Νταβρής, ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωση pdf για τις οικονομικές προτάσεις του Αρτέμη Σώρρα.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει απαντήσει ακόμη μέχρι σήμερα!