ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

 • 28.09.2012 Επιστολή κοινοποιούμενη προς όλους τους Κρατικούς Φορείς από τον Αρτέμη Σώρρα για την γνωστοποίηση της κατάθεσης της πρότασης χρηματοδότησης όπως αυτή κατατέθηκε στο προξενείο της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη.
 • 04.10.2012 Το Υπουργείο Οικονομικών κυκλοφορεί μια γενική ανακοίνωση  ως εξής: «Ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα.
  Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δις ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί.
  Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα».
 • 01.10.2012 – Βράβευση: Η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών αποφασίζει να βραβεύσει τον Αρτέμη Σώρρα ως εθνικό ευεργέτη σε εκδήλωση που οργάνωσε στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
 • 03.10.2012 – Πρόσκληση στη Λέσχη Αθηνών: Ο Αρτέμης Σώρρας, προσκλήθηκε στην Λέσχη Αθηνών σε γεύμα για να συζητηθεί η πρότασή χρηματοδότησης. Εκεί παρευρέθηκαν λειτουργοί του στενού περιβάλλοντος της Κυβέρνησης οι οποίοι δήλωσαν ότι το Κυβερνών Σώμα θετικά προσκείμενο και πρότειναν και πρότειναν να διευθετηθεί μια συνάντηση για να ελεγχθούν οι διαδικασίες που χρειάζονται για να κατέβουν τα χρήματα. Μόλις όμως άκουσαν τους δύο όρους, δηλαδή, να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους και να υπάρξει απόδοση ευθυνών σε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 και εντεύθεν, τότε άρχισαν να προβληματίζονται.  
 • 17.10.2012 – Εξώδικα προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος: Ο κ. Σώρρας αποστέλλει εξώδικα, προς την Ελληνική κυβέρνηση το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας (έχουν όλα κοινοποιηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και τον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου ).
 • 02.11.2012 Επιστολή – Απάντηση από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη  προς τον κ. Σώρρα ως εξής: «Σε απάντηση της από 2/11/2012 εξωδίκως αποσταλείσης αιτήσεώς σας, σας γνωρίζω ότι τα θέματα στα οποία αναφέρεστε δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής. Παρακαλώ όπως απευθυνθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο».
 • 02.11.2012 Ο κ. Σώρρας απευθύνθηκε την ίδια μέρα στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, ο οποίος με την σειρά του απάντησε ως εξής:  «Διαβίβαση αιτήματος προς (Γ. Προβόπουλο Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Μαστρόκαλο Αν. Γ. Διευθυντή ΟΔΔΗΧ, 23η Δ/νση Γ. Λογιστηρίου του Κράτους). Σας διαβιβάζεται αρμοδίως το αίτημα που επιδόθηκε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας. Χρήστος Γεώργιος Σκέρτσος,  Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Οικονομικών».
  Ο Αρτέμης Σώρρας μετά από αυτό, απέστειλε εξώδικο προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα στο οποίο ζητούσε να έχει μια απάντηση. Ουδεμία όμως ενέργεια έγινε έκτοτε αλλά ούτε και δόθηκε ΠΟΤΕ οποιαδήποτε απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος.
 • 16.11.2012 Αμέσως μετά ακολουθεί η Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση.
 • 19.11.2012 Κοινοποίηση προς κκ. Γεώργιο Προβόπουλο & Βασίλη Μαστρόκαλο & 23η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,
 • 28.11.2012 Στη συνέχεια ο Αρτέμης Σώρρας κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά με Αρ. ABM Δ2012/4526 για
  – Εσχάτη Προδοσία
  – Κακουργηματική Απιστία
  – Παράβαση Καθήκοντος
  Εναντίον των
  • Αντωνίου Σαμαρά – Πρωθυπουργός
  • Ευάγγελου Βενιζέλου – Αρχηγός συγκυβερνώντος κόμματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
  • Φώτη Κουβέλη – Αρχηγός συγκυβερνώντος κόμματος (ΔΗΜ.ΑΡ.)
  • Ιωάννη Στουρνάρα- Υπουργός Οικονομικών
  • Κάρολου Παπούλια- Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • Απάντων των Ελλήνων Βουλευτών
  • Παντός άλλου υπευθύνου
 • 30. 11. 2012 Γίνεται επίσης αναφορά προς τους κκ.
  • Πρόεδρο του Αρείου Πάγου
  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
 • 16.11.2012 Στη συνέχεια ο Αρτέμης Σώρρας καταθέτει Έγκληση ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ζερβουδάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση που αφορούσε την αναγγελία από 4/10/2013 της Τράπεζας Ελλάδος σχετικά όπως αναφέρεται με τον ισχυρισμό για την προσφορά των 600 δις δολ. (βλ. παραπάνω) και το «ΕΘΝΟΣ» για συναυτουργία στην δυσφήμιση.
  Αναλυτικά: Μήνυση του κ. Αρτέμη Σώρρα κατά:
  • Γεωργίου Προβόπουλου, Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος
  • Εμμανουήλ Ζερβουδάκη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος
  • Γεωργίου Μπόμπολα, Εκδότη, νόμιμου εκπροσώπου και Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.»
  • Φωτίου Μπόμπολα, Εκδότη και Διευθύνοντα Σύμβουλου της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.»
  • Αθανάσιου Τσεκούρα, Διευθυντή της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
  • Χαράλαμπου Παπαδάκη, Αρχισυντάκτη της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
  • Βίβιαν Μπενέκου, Συντάκτρια του επίμαχου άρθρου.
 • 30.05.2013 Προχώρησε στη συνέχεια σε πρόταση εξαγοράς του 10 % των μετοχών της Εθνικής τραπέζης, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, μετά από ανακοίνωση – κάλεσμα της Εθνικής τράπεζας προς αναζήτηση κεφαλαίων για την κεφαλαιοποίηση της τραπέζης διαφορετικά υπήρχε ο κίνδυνος της πτώχευσης, πραγματοποίησε προσφορά χρηματοδότησης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας με το ποσό των 1,171 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ.
  Δεν υπήρξε καμία δήλωση ή σχολιασμός εκ μέρους της Τραπέζης.
 • 13.06.2013 H ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ τελικά ανακοινώνει στους επενδυτές ότι «…επετεύχθη η εκ του νόμου προβλεπόμενη ελάχιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, συγκεντρώνοντας σε μετρητά από υφιστάμενους επενδυτές ποσοστό πάνω από 10 % του συνολικού ποσού της αύξησης και δεν θα προβεί σε έκδοση και διάθεση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών…»
 • 28.06.2013 Γίνεται δίκη εναντίον του κατόπιν μηνύσεως του Αδώνιδος Γεωργιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγορώντας τον ότι δεν ήταν πραγματική η πρόταση του, δεν υπάρχουν κατατεθειμένες και δεν είναι νόμιμες οι διεθνείς συναλλαγματικές που προσέφερε. Κατατίθενται πλήρη αποδεικτικά στοιχεία και Αθωώνεται με απόφαση του  Ή Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με αρ. 67650/2013 και ο φάκελος κατατίθεται μαζί με τις Μηνήσεις που κατέθεσε και ζητείται εισαγγελική έρευνα επί του θέματος.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει για αυτές τις υπέρμετρες προσπάθειες που γίνονται για την απεμπλοκή από τα μνημόνια της ντροπής, τα δανεικά και τις τοκογλυφικές πράξεις έναντι τρίτων για να έχουμε μια βιώσιμη και αναπτυξιακή πορεία.

 1. Δε ζητήθηκε καμία χρηματική ανταλλαγή για την εκχώρηση.
 2. Δε ζητήθηκε να δοθούν ομόλογα (ως εξασφάλιση) πριν να μεταφερθούν οι τίτλοι, ελεγχθούν και ρευστοποιηθούν και τα χρήματα βρίσκονται ήδη στο λογαριασμό που είναι έτοιμα προς χρήση,
 3. Δε ζητήθηκε να δοθούν επιπρόσθετες εξασφαλίσεις για να ισοσταθμιστεί η σημερινή χαμηλή αξία των ελληνικών και κυπριακών ομολόγων και γίνεται ανταλλαγή 1:1 και όχι 1:6 όπως γίνεται με τους σημερινούς τοκογλύφους δανειστές μας,
 4. Δε ζητήθηκε ανταλλαγή και δέσμευση κρατικών πόρων, εδαφικών, συνοριακών, κρατικών ιδιοκτησιών κ.λπ.

ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΤΣΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.